Anders Blichfeldt

FRE 04. FEBRUAR 2022 KL. 18:00

Anders Blichfeldt er tidligere forsanger, guitarist og komponist i det danske band Big Fat Snake. Han har også udgivet soloalbummerne UNO (2001), Klub čaj (2002) og Born To Be Blue (2005, sammen med Danmarks Radios Big Band) samt senest Docteur Bob.
Anders voksede op i Hundested som søn af Peter og Jane Blichfeldt, sammen med sin søster Lena. Som barn spillede han spillemandsmusik på violin, og senere kontrabas, men det var guitaren, der i teenageårene vakte størst interesse. Han fik lov til at øve og udvikle sig gennem optrædener i en række grupper bl.a. sammen med sin kone Marina Blichfeldt der dengang var korsanger.
Sammen med Peter Viskinde dannede han i 1990 Big Fat Snake. Siden har hans karriere centreret omkring dette projekt hvor han har skrevet over halvdelen af gruppens sange; heriblandt de populære numre “Female Voice”, “Bonsoir Madame” og “Sittin’ in a window”.
Sideløbende med Big Fat Snake, har Anders Blichfeldt udgivet fire soloalbummer. Desuden har han skrevet sange til og sunget duetter med en del af sine kolleger, bl.a Sanne Salomonsen, Søren Sko, Alberte Winding og Esther Brohus.
I 1998 vandt Blichfeldt en Grammy som Årets Danske Sanger.
Fra 2010 er Anders Blichfeldt, kun bevæbnet med en guitar, desuden blevet kendt som en dygtig og ret morsom foredragsholder, som med selvironi og stor musikalitet fortæller om sit liv og sine sange. En række af disse historier danner basis for albummet Docteur Bob.
Kærligheden til big band jazz, og anden orkestermusik sender med jævne mellemrum Anders på spændende eventyr med bl.a DR BigBand, Underholdningsorkestret, Slesvigske Musikkorps, Big Apple
Bigband, Tiptoe Bigband, og Nyborg Harmoniorkester.
Anders Blichfeldt gennemførte i 2012 en bestyrelses uddannelse som har været med til at placere ham i bestyrelsen for Danmarks største komponistforening, DJBFA som er medejer af Koda. Desuden er han
tiltrådt i bestyrelsen for erhvervsforeningen C4 i Hillerød hvor han bor.
I august 2014 skrev og producerede Anders Blichfeldt den officielle sang til Europatouren i Danmark.
Sangen hedder ‘ Made in Heaven ‘ og er en hyldest til det særlige ved denne del af verden, lyset og mørket.
Violinisten Kim Sjøgren medvirker på sangen til at forstærke den nordiske klang.
Efter Big Fat Snake succesfulde afskedstur i 2018, kan man nu opleve Anders Blichfeldt i soloversion.

 

3 retters menu og koncert KR. 695 + gebyr    Klik her for billet

Koncert uden menu KR. 350 + gebyr             Klik her for billet